Aici gasiti principalele plante medicinale impreuna cu descrierea lor si afectiunile in care se utilizeaza.

Informatii - Frag

 • Alte denumiri: agrange, buruiana de fragi, capsuni, fragi de padure, fraguta salbatica, fronza, varagute. 
 • Descriere: Aceasta planta, este cunoscuta de orice copil, mai ales pentru fructele sale aromate si dulci-acrisoare, rosii si parfumate. Florile sale albe lumineaza ca niste stelute in iarba, pe tulpinile cu frunze trifoliate. Fructele sunt bogate in vitamina A si multe saruri minerale. Consumate in stare proaspata, au un efect reconfortant iar pentru bolnavii de guta si cei de rinichi, au o calitate deosebita, anume proprietatea de a elimina acidul uric din corp.
 • Raspandire: O planta cu tulpina scurta, frunze in rozeta, flori mici si albe si fructe mici ,conice, rosii sau albicioase ce iubeste sa rasara in luminisurile si poienele padurilor.
 • Recoltarea:  Se utilizeaza frunzele, care se rup fara petiollul principal, recoltate din iunie pina la inceputul lunii octombrie, precum si fructele coapte.
 • Mod de folosire
  1. Ceai (infuzie): O lingurita de frunze la 200 ml apa clocotita, din care se beau 2 ceaiuri pe zi.
  2. Fructele: Consumate in stare cruda, au un efect binefacator in tratarea cazurilor de guta, in bolile de rinichi si de ficat.Indicatii terapeutice

   

  Utilizator:

  Parola:

  Vrei sa-ti maresti castigurile??? Pentru detalii si inscriere clik pe link-ul urmator: Detalii si inregistrare. Nu te costa nimic!